NEWS

Jurvan koulukunta ry etsii sponsoreita!

Sisustamme ja kalustamme Jurvassa talkoovoimin majoitustiloja kansainvälisen residenssitoiminnan aloittamista varten. Residenssissä tulee vierailemaan kansainvälisiä taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaisia.

Olemme haastaneet ihmisiä mukaan lahjoittamaan kalusteita ja sisustustavaraa residenssille ja rahoittaneet tavarahankintoja jäseniemme maksamilla jäsenmaksuilla.

Nyt haastamme myös lähialueen yritykset mukaan!

Toivomme että lahjoitukset olisivat ainakin osittain kotimaisia ja erityisesti paikallisia tuotteita,  jotta voisimme ylpeydellä esitellä vierailijoille majoitustiloja ja niissä olevia tuotteita.

Tiloihin kaivataan vielä mm. pimentäviä verhoja ja muita sivuverhoja, peittoja, tyynyjä, lakanoita, pyyhkeitä, sänkyjä, patjoja, mattoja, työpöytiä ja nojatuoleja sekä kodin taloustavaraa.

Lahjoitustavaroita voi tuoda Sellan aulatilan takaosaan ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-15 välillä tai sopimuksen mukaan. Myös postitse voi lähettää osoitteeseen: Jurvan koulukunta ry, Veistokouluntie 2, 66300 Jurva.  Ota tarvittaessa yhteyttä: Heidi Risku, p. 044 357 0362 tai jurvaschool@gmail.com

Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi.

Kiitos että autatte meitä tekemään visioista totta!

Majoitustiloja 2

Haaste: Lahjoita kodin tavaraa Jurvan Residenssille

Olemme käynnistämässä kansainvälistä residenssitoimintaa Jurvaan ja sen myötä talkoovoimin kalustamassa ja sisustamassa residenssivierailijoille majoitustiloja.

Haastamme nyt myös teidät mukaan residenssin majoitustilojen kalustamiseen ja sisustamiseen! 
Otamme vastaan lahjoituksena kalusteita, tekstiilejä, keittiövälineitä, siivousvälineitä sekä muuta majoitustilojen sisustamiseen sopivaa tavaraa.

Toivomme että tiloista saataisiin kodikkaat, ainutlaatuiset ja erityiset, jotta residenssivieraiden olisi mukava niissä majoittua. Siksi toivomme että lahjoitukset olisivat mahdollisesti ainakin osittain seuraavanlaisia:

– Jurvassa tehtyä / suunniteltua
– itse tehtyä
– paikallisten valmistajien ja käsityöläisten tuotteita
– kotimaisia tuotteita

Voi olla uutta tai vanhaa, käytettyä tai käyttämätöntä, modernia tai perinteistä, pääasia on että tavara on siistiä ja käyttökelpoista.
Tavaroita voi tuoda Sellan aulatilan takaosaan ma-to klo 9-16 ja pe klo 9-15 välillä tai sopimuksen mukaan.

Myös postitse voi lähettää osoitteeseen: Jurvan koulukunta ry, Veistokouluntie 2, 66300 Jurva.

Kalusteiden ja isompien tavaroiden tuomisesta/lähettämisestä kannattaa etukäteen sopia, jotta niille on varmasti tiedossa sijoituspaikka.
Ota yhteyttä: Heidi Risku, p. 044 357 0362 tai jurvaschool@gmail.com

Voit tukea toimintaamme myös liittymällä jäseneksi.

Kiitos että autatte meitä tekemään visioista totta!

THE FIRST VISITOR OF JURVA RESIDENCE WAS A VISUAL ARTIST CAMILLA VUORENMAA

Our first visitor, visual artist Camilla Vuorenmaa arrived in Jurva after Midsummer 2015. Camilla paints her work on a pine board before she modifies the surface of the painting by carving giving it a three-dimensional texture. In Jurva Camilla got to deepen her woodcarving skills with YOSK’s woodcarving expert and sculptor Kaj Lindgård.

Camilla Vuorenmaa 
Visual artist
camillavuorenmaa.com

INSPIRATION, KNOW-HOW AND SERENITY ON OFFER

At Jurva Residence we provide you with working space, accommodation and a possibility to hire an assistant to help you with materials and machinery. Jurva’s peaceful, rural environment is ideal for short-term, intensive work. The working period can vary from one week to several months.

We are launching the residence programme during this spring and summer by inviting designers, artists and craftsmen to Jurva.

Read also: Camilla Vuorenmaa preparing for her solo exhibition at Emma / Finnish Art Agency

********************************

RESIDENSSIN ENSIMMÄINEN VIERAILIJA KUVATAITEILIJA CAMILLA VUORENMAA

Juhannuksen 2015 jälkeen residenssiin saapui ensimmäinen vierailija, kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa. Hän maalaa työnsä mäntylevylle ja muokkaa puupinnan kolmiulotteiseksi kaivertamalla. Jurvassa Camilla pääsi syventämään osaamistaan puunveiston tekniikoissa assistenttinaan YOSKin koristeveistomestari ja kuvanveistäjä Kaj Lindgård.

Camilla Vuorenmaa 
Kuvataiteilija
camillavuorenmaa.com

TARJOLLA INSPIRAATIOTA, OSAAMISTA JA TYÖSKENTELYRAUHAA

Residenssi tarjoaa vierailijoille työskentelytilat, majoitustilat sekä mahdollisuuden palkata avukseen assistentin, joka neuvoo ja opastaa toteutusteknisissä seikoissa sekä materiaalituntemuksessa. Jurvan rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö on ihanteellinen lyhytaikaiseen, intensiiviseen työskentelyyn. Vierailuaika residenssissä voi kestää viikosta useisiin kuukausiin.

Kansainvälistä residenssitoimintaa on tarkoitus käynnistää kevään 2016 aikana, kutsumalla residenssiin kansainvälisiä muotoilijoita, taiteilijoita ja käsityöläisiä.