Kansainvälinen monialaisen muotoilun, taiteen ja käsityön residenssi

Jurva Residence on täysin uusi kansainvälinen residenssi, joka sijaitsee Kurikan Jurvassa. Residenssi on tarkoitettu taiteen, käsityön ja muotoilun ammattilaisille. Residenssiä isännoi Jurvan koulukunta ry tiiviissä yhteistössä YOSKin eli Young Skills osuuskunnan kanssa. Residenssitoiminnan pilotointi alkoi kesällä 2015 kun ensimmäinen vierailija, kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa sai kutsun Jurvaan. 

Residenssi tarjoaa vierailijoille työskentelytilat, majoitustilat sekä mahdollisuuden palkata avukseen assistentin, joka neuvoo ja opastaa toteutusteknisissä seikoissa sekä materiaalituntemuksessa. Jurvan rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö on ihanteellinen lyhytaikaiseen, intensiiviseen työskentelyyn. Vierailuaika residenssissä voi kestää viikonlopusta useisiin kuukausiin.

Luomme parhaillaan residenssille toimintamallia ja residenssiohjelmaa Leader hankkeen avulla.

YOSK Woodcarving expert and sculptor Kaj Lindgård with Finnish artist Camilla Vuorenmaa. Camilla was the very first resident of Jurva Residence of Arts, Crafts and Design on June 2015.
Residenssin ensimmäinen vierailija, kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa koristeveistomestarimme ja kuvanveistäjämme Kaj Arnold Lindgårdin kanssa kesäkuussa 2015.