Taustaa

Jurva School – Jurvan koulukunta ry on vuonna 2013 perustettu rekisteröity yhdistys, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jurvassa.

Jurvalla on yli 200-vuotinen historia huonekalujen valmistuksessa ja yli 100-vuotinen historia huonekalunvalmistuksen ja koristeveiston koulutuksessa. Valitettavasti näiden sekä muiden käsi- ja taideteollisten sekä muotoilun alojen koulutus alueella lakkautettiin koulutuspoliittisista syistä. Jurvassa sijaitsee edelleen lukuisia kalustevalmistajia ja kalusteita valmistavia puuseppiä, mutta niidenkin lukumäärä on ollut vähenemään päin. Yhdistys perustettiin vaalimaan näitä perinteitä sekä turvaamaan niiden säilyminen myös tulevaisuudessa.

Toiminnan tarkoitus

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vaalia, kehittää ja markkinoida Jurvan alueellista erityisosaamista muotoilun, käsityön, taiteiden, koristeveiston sekä huonekalu- ja asumisteollisuuden aloilla sekä siirtää näitä taitoja nuoremmille sukupolville

Visio

1 | Luoda Jurvaan kansainvälisesti kiinnostava monialaisen muotoilun keskus, jossa jatketaan Jurvan 100-vuotista historiaa ja luodaan ja toteutetaan tulevaisuuden konsepteja muotoilun ja käsi- ja taideteollisuuden aloilla.

2 | Toteuttaa yksityisenä oppilaitoksena, ”Jurva Design Academy”, mm. muotoiluun, käsi- ja taideteollisuuteen, sisustukseen, puuosaamiseen ym. asiantuntijuuteemme liittyviä moduloituja, kurssimuotoisia oppimiskokonaisuuksia.

3 | Järjestää ympärivuotista monialaisen muotoilun ja taiteen residenssitoimintaa kotimaisille ja kansainvälisille taiteilijoille, muotoilijoille ja muille osaajille. ”Jurva Residence of Multidisciplinary Arts, Crafts and Design”

4 | Luoda ”Jurva Design Agency” agentuuritoimisto markkinoimaan ja brändäämään paikallista osaamista ja tekemään tunnetuksi alojen osaajia ja toimijoita.

5 | Kasvaa merkittäväksi alueelliseksi ja alakohtaiseksi yhdistystoimijaksi, joka on myös kansainvälisesti verkostoitunut.

6 | Toimia Jurvassa huonekalu- ja hienopuusepänalaa, koristeveistoa, muotoilua, taiteita, ja käsi- ja taideteollisuutta opiskelleiden yhteen kokoavana yhteisönä.