Jurvan koulukunta

Yleishyödyllinen yhdistys, joka vaalii, kehittää ja nostaa esille Jurvan alueellista erityisosaamista muotoilun, käsityön ja taiteiden sekä huonekaluteollisuuden aloilla.

Jurvan koulukunta

Yleishyödyllinen yhdistys, joka vaalii, kehittää ja nostaa esille Jurvan alueellista erityisosaamista muotoilun, käsityön ja taiteiden sekä huonekaluteollisuuden aloilla.

Jurvan koulukunta – Jurva School ry on vuonna 2013 perustettu yhdistys, joka toimii Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jurvassa.

Yhdistyksen jäsenistö koostuu muotoilun, taiteen, käsityön sekä huonekaluteollisuuden ammattilaisista, joista suurin osa on joko opiskellut tai toiminut opettajana Jurvassa.

Toiminnan tarkoitus

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vaalia, kehittää ja markkinoida Jurvan alueellista erityisosaamista muotoilun, käsityön, taiteiden, koristeveiston sekä huonekalu- ja asumisteollisuuden aloilla sekä siirtää näitä taitoja nuoremmille sukupolville.

Taustaa

Jurvalla on yli 200-vuotinen historia huonekalujen valmistuksessa ja yli 100-vuotinen historia huonekalunvalmistuksen ja koristeveiston koulutuksessa.

Valitettavasti näiden sekä muiden käsi- ja taideteollisten ja muotoilun alojen koulutus alueella lakkautettiin koulutuspoliittisista syistä 2010-luvun aikana. Jurvassa sijaitsee edelleen useita kalustevalmistajia ja kalusteita valmistavia puuseppiä, joiden määrä on kuitenkin vähentynyt vuosi vuodelta.

Yhdistys perustettiin vaalimaan näitä alueellisia perinteitä sekä turvaamaan niiden säilymistä ja kehittymistä myös tulevaisuudessa.

Visio

1 | Luoda Jurvaan kansainvälisesti kiinnostava monialaisen muotoilun keskus, jossa jatketaan Jurvan 100-vuotista historiaa ja luodaan ja toteutetaan tulevaisuuden konsepteja muotoilun ja käsi- ja taideteollisuuden aloilla.

2 | Toteuttaa yksityisenä oppilaitoksena, ”Jurva Design Academy”, mm. muotoiluun, käsi- ja taideteollisuuteen, sisustukseen, puuosaamiseen ym. asiantuntijuuteemme liittyviä moduloituja, kurssimuotoisia oppimiskokonaisuuksia. Kurssit

3 | Järjestää ympärivuotista monialaisen muotoilun ja taiteen residenssitoimintaa kotimaisille ja kansainvälisille taiteilijoille, muotoilijoille ja muille osaajille. ”Jurva Residence of Multidisciplinary Arts, Crafts and Design” Jurva Residence

4 | Luoda ”Jurva Design Agency” agentuuritoimisto markkinoimaan ja brändäämään paikallista osaamista ja tekemään tunnetuksi alojen osaajia ja toimijoita.

5 | Kasvaa merkittäväksi alueelliseksi ja alakohtaiseksi yhdistystoimijaksi, joka on myös kansainvälisesti verkostoitunut.

6 | Toimia Jurvassa huonekalu- ja hienopuusepänalaa, koristeveistoa, muotoilua, taiteita, ja käsi- ja taideteollisuutta opiskelleiden yhteen kokoavana yhteisönä.